(null)

(null)

Detta är en delikatess som kräver minimalt arbete men gott om tid. Det är värt tiden, tro mig! Det du behöver är ett helt vitkålshuvud och sen smör eller olja att steka i och lite salt och honung eller sirap.

1 Sätt in hela vitkålshuvudet helt naturellt, långt ner i ugnen på en plåt i 175 grader.

2 Låt det stå i ugnen i ca 3 timmar, känn sen med en provsticka eller en vass kniv. När huvudet är mjukt rakt igenom så har det bakat klart.

3 Ta ut och låt svalna något och dra sen av de brända bladen.

4 Dela huvudet på mitten längs med rotstocken.

5 Skär i fina skivor ca 1,5 cm tjocka

6 Bryn lite smör eller olja i en stekpanna och låt skivorna få färg och bli varma igen om de hunnit svalna.

7 Salta lätt och ringla över lite honung eller sirap.

Kommentera

Publiceras ej