(null)

Torskrygg  på bädd av fänkål morötter och lök


1 st fänkål

1 st gul lök

1 st större morot 

3 st vitlöksklyftor 

1 krm chili flax 

Lite salt och peppar

2 dl grädde 


Värmer upp ugnen på 250 gr


Tar bort stocken från fänkålen. Skivar fänkålen fint i tunna skriver.

Skivar löken fint.

Hackar i vitlöken

Skivar moroten i fina tunna stavar.

Steker sedan fänkålen löken vitlöken och kryddorna en stund. För att göra dessa lite mjuka . Häller sedan ner grädde och låter allt puttra en stund. 


Häller sedan upp allt i en ugnsform låt den stå i ugnen i 15 min. Lägger sedan torskryggen på fänkålen. 

Kör sedan in detta i ugnen i 8 min.


Kokt pressad potatis och lite ärtor är gott till.


Allt detta tar ca 30 min 


Kommentera

Publiceras ej