
Torskrygg på bädd av fänkål morötter och lök
1 st fänkål
1 st gul lök
1 st större morot
3 st vitlöksklyftor
1 krm chili flax
Lite salt och peppar
2 dl grädde
Värmer upp ugnen på 250 gr
Tar bort stocken från fänkålen. Skivar fänkålen fint i tunna skriver.
Skivar löken fint.
Hackar i vitlöken
Skivar moroten i fina tunna stavar.
Steker sedan fänkålen löken vitlöken och kryddorna en stund. För att göra dessa lite mjuka . Häller sedan ner grädde och låter allt puttra en stund.
Häller sedan upp allt i en ugnsform låt den stå i ugnen i 15 min. Lägger sedan torskryggen på fänkålen.
Kör sedan in detta i ugnen i 8 min.
Kokt pressad potatis och lite ärtor är gott till.
Allt detta tar ca 30 min
Kommentera