
Receptet gäller för 3,5 dl grönpepparsås
- 2 msk grönpeppar i lag
- 3 dl Vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk kinesisk soja
- ev 1 msk konjak
Hacka grönpepparn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt allt koka ihop några min. Smaksätt ev med konjak och låt koka upp.
Lammbiffar
- 2 st ägg
- 2 msk torkad timjan
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3-4 klyftor vitlök
- 800 g lammfärs
- ca 25 g smör att steka i
Rostade grönsaker
5 potatisen
4 morötter
3 palsternackor
3 krm timjan
3 krm salt
1/5 dl olja
Tvätta och skala morötter och palsternackorna, potatisen behåller jag skalet på. Sätt ugnen på 250 gr. Klyfta rotfrukterna i lagom bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form. Lägg på timjan och flingsalt.
Häll på oljan och blanda in salt, timjan
In i ugnen i ca 35 min
Tomatsallad
4 större tomater
2 rödlökar
Lagom med färsk basilika
Lite grovmalen svartpeppar
Lite fling salt
1 msk äppelcidervinäger
1/5 dl olja
Kommentera