(null)

Receptet gäller för 3,5 dl grönpepparsås 

  • 2 msk grönpeppar i lag 
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk dijonsenap 
  • 1 tsk kinesisk soja 
  • ev 1 msk konjak

Hacka grönpepparn. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt allt koka ihop några min. Smaksätt ev med konjak och låt koka upp.



Lammbiffar


  • 2 st ägg
  • 2 msk torkad timjan
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar 
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 800 g lammfärs
  • ca 25 g smör att steka i


Rostade grönsaker


5 potatisen 

4 morötter 

3 palsternackor 

3 krm timjan

3 krm salt

1/5 dl olja


Tvätta och skala morötter och palsternackorna, potatisen behåller jag skalet på. Sätt ugnen på 250 gr. Klyfta rotfrukterna i lagom bitar. Lägg dessa i en ugnssäker form. Lägg på timjan och flingsalt.

Häll på oljan och blanda in salt, timjan

In i ugnen i ca 35 min 


Tomatsallad 

4 större tomater 
2 rödlökar
Lagom med färsk basilika 
Lite grovmalen svartpeppar 
Lite fling salt
1 msk äppelcidervinäger 
1/5 dl olja 

Kommentera

Publiceras ej