Fyllda paprikor
Du behöver
8 paprikor
1 gul lök
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
2 tsk malen kummin
1 msk paprikapulver
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.