(null)

Fyllda paprikor 


Du behöver

8 paprikor

1 gul lök

500 g nötfärs

2 vitlöksklyftor

2 dl kokt ris

2 msk tomatpuré

2 msk vatten

2 tsk malen kummin

1 msk paprikapulver

salt och malen vitpeppar


Gör så här


Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.

Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.

Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.