(null)

Lövbiff gryta 


Ingredienser

4 portioner

800 g lövbiff

smör att steka i

4 msk tomatpuré

3 dl vatten

3 msk koncentrerad oxfond

2 msk kinesisk soja

1 dl vispgrädde

3 dl crème fraiche

2 msk Dijonsenap

2 krm rosépeppar

250 gr färska champinjoner 

flingsalt

persilja att garnera med

Till servering


Kokt potatis eller ris till


Gör så här. 


35 minuter

Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.

Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.

Tillsätt oxfond, soja, grädde, rosépepparn , Dijonsenap ,champinjoner  och crème fraiche.

Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Kommentera

Publiceras ej