Lövbiff gryta
Ingredienser
4 portioner
800 g lövbiff
smör att steka i
4 msk tomatpuré
3 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
2 msk Dijonsenap
2 krm rosépeppar
250 gr färska champinjoner
flingsalt
persilja att garnera med
Till servering
Kokt potatis eller ris till
Gör så här.
35 minuter
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
Tillsätt oxfond, soja, grädde, rosépepparn , Dijonsenap ,champinjoner och crème fraiche.
Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.
Kommentera