Ingredienser
500 gr |
Innanlår |
7 dl |
vatten |
0,5 dl |
kalvfond |
1 |
gul lök |
3 |
morot |
100 g |
rotselleri |
100 g |
palsternacka |
1 g |
vitpepparkorn |
6 |
lagerblad |
2 krm |
Timjan |
5 dl |
Grädde |
1 msk |
Worcestersås |
1 msk |
Vetemjöl |
1 bit |
Kålrot |
3 dl |
Porter |
Mustig köttgryta med rotfrukter – gör så här:
- Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Häll på kalvfond , Worcestersås, timjan och porter
- vatten så att det täcker köttet.
- Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme
- Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor.
- Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans lagerblad.
- Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka.
- Avsluta med att smaksätta med kalvfond och nymalen svartpeppar. Servera med kokt potatis.
Kommentera