(null)

Ingredienser


500 gr

Innanlår 

7 dl

vatten

0,5 dl

kalvfond

1

gul lök

3

morot

100 g

rotselleri

100 g

palsternacka

1 g

vitpepparkorn

6

lagerblad

2 krm

Timjan

5 dl 

Grädde

1 msk

Worcestersås 

1 msk 

Vetemjöl 

1 bit

Kålrot 

3 dl

Porter


Mustig köttgryta med rotfrukter – gör så här:

  • Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. Häll på kalvfond , Worcestersås, timjan och porter 
  • vatten så att det täcker köttet.
  • Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme
  • Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor.
  • Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans lagerblad.
  • Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka.
  • Avsluta med att smaksätta med kalvfond och nymalen svartpeppar. Servera med kokt potatis.

Kommentera

Publiceras ej