Gulasch
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 röda paprikor
ca 600 g lövbiff
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
2 kycklingbuljongtärningar
5 dl vatten
500 g krossade tomater med chili
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
Vitlökskräm
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Gulasch: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken, riv eller hacka vitlöksklyftan och tärna morötterna fint.
Dela, kärna ur och tärna paprikorna fint.
Strimla lövbiffen.
Bryn grönsakerna i hälften av olivoljan i en stor kastrull tillsammans med paprikapulver och krossad kummin. Stek lövbiffen i resten av oljan i en stekpanna.
Lägg lövbiffen i kastrullen med grönsakerna. Rör ner smulade buljongtärningar, vatten, krossade tomater och tomatpuré. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera