(null)

Gulasch

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 röda paprikor

ca 600 g lövbiff

2 msk olivolja

1 msk paprikapulver

1 tsk kummin

2 kycklingbuljongtärningar

5 dl vatten

500 g krossade tomater med chili

2 msk tomatpuré

salt och svartpeppar


Vitlökskräm

2 dl smetana

1 vitlöksklyfta


Gör så här



Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Gulasch: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken, riv eller hacka vitlöksklyftan och tärna morötterna fint.

Dela, kärna ur och tärna paprikorna fint.

Strimla lövbiffen.

Bryn grönsakerna i hälften av olivoljan i en stor kastrull tillsammans med paprikapulver och krossad kummin. Stek lövbiffen i resten av oljan i en stekpanna.

Lägg lövbiffen i kastrullen med grönsakerna. Rör ner smulade buljongtärningar, vatten, krossade tomater och tomatpuré. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Publiceras ej