(null)

Ingredienser


icon-portions.svg

4 portioner


200 g nötkött, i lövtunna skivor, t ex entrecôte, lövbiff 

1,5 msk japansk soja

1 msk strösocker

2 tsk sesamolja

1 msk vitt vin

2 klyfta vitlök, rivna

5 cm purjolök, tunt skivad

4 dl koreanskt ris (eller japanskt ris)

20 rädisor, delade i kvartar

3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt)

4 ägg

gochujang (koreansk chilipasta)


Marinerad spenat

200 g färsk spenat

1 msk japansk soja

1 salladslök, fint skivad

1 msk sesamolja

1 msk rostade sesamfrön


Sesammarinerade böngroddar

150 g böngroddar (från mungbönor)

1,5 tsk salt

2 tsk sesamolja

2 tsk rostade sesamfrön


Chilipicklad gurka

1 gurka (stor)

2 salladslökar, fint skivade

1 tsk ättika

2 tsk strösocker

1 tsk salt

2 tsk koreanskt chilipulver



Gör så här

Börja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar och förbered alla namul (marinerade grönsaker).


Sesammarinerad spenat
Koka upp minst 2 liter vatten. Lägg spenaten ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda med övriga ingredienser.


Sesammarinerade groddar
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.


Chilipicklad gurka
Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda med salladslök och den sötsyrliga blandningen. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.


Stek äggen på endast en sida.

Servering
Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg sedan alla namul, kimchi och kött var för sig på riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå . Servera med gochujang - koreansk chilipaste, som var och en tillsätter efter smak. Rör runt och njut!

Kommentera

Publiceras ej