Du behöver
- 600 g lax
- 0,5 purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 msk solrosolja
- 2 msk röd currypasta
- 3 dl kokosmjölk
- 1 limefrukt, saft
- 1 dl koriander, hackad
- 150 g sockerärtor
- 70 g babyspenat
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
- Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
- Smaka av med salt och peppar och limesaft.
- Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.