(null)

(null)

Rostbiff med hasselbackspotatis 


Hasselbackspotatis 


Skala mindre potatis

Skär potatisen nästan i henom med en kniv

Smält smör och pensla potatisen

Salta 

Ta ströbröd och strö över lite

225 gr i ca 45 min i ugnen


Rostbiff 

Putsa bort hinner och scener 

Låt rostbiffen ligga ute i rumstemperatur minst 1 timme innan man steker

Salt

Svart peppar 

Hög värme på stekpannan lite olja och lite smör

Sedan är det bara att steka på. 


Pepparsås 


Mortla svartpeppar ,rosépeppar , grönpeppar, vitpeppar i lagom mängd . Ska bli ca 3 krm .

Smält smör i en kastrull, fräs med pepparn.

1 msk vetemjöl

Vispa tillsammans detta

Häll sedan på 2-3 dl grädde

Lägg i en oxbuljong tärning 

Och lite soya typ mushroom soy

Vispa i botten till såsen börja tjockna 

1 kommentarer

Ingrid Zäther

10 Feb 2018 08:45

Är Rådanäs ölen bra? Lokalt bryggeri eller?

Svar: Hej Ingrid
Ja den var mycket god. Vi beställde en låda på 24 flaskor med 12 olika ölsorter.
Dessa kommer från samma bryggeri . Detta ligger lite utanför Göteborg. Är ett hantverks bryggeri. Man kan köpa denna mix låda på systemet.
Jonas Pedersen

Kommentera

Publiceras ej