Rostbiff med hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis
Skala mindre potatis
Skär potatisen nästan i henom med en kniv
Smält smör och pensla potatisen
Salta
Ta ströbröd och strö över lite
225 gr i ca 45 min i ugnen
Rostbiff
Putsa bort hinner och scener
Låt rostbiffen ligga ute i rumstemperatur minst 1 timme innan man steker
Salt
Svart peppar
Hög värme på stekpannan lite olja och lite smör
Sedan är det bara att steka på.
Pepparsås
Mortla svartpeppar ,rosépeppar , grönpeppar, vitpeppar i lagom mängd . Ska bli ca 3 krm .
Smält smör i en kastrull, fräs med pepparn.
1 msk vetemjöl
Vispa tillsammans detta
Häll sedan på 2-3 dl grädde
Lägg i en oxbuljong tärning
Och lite soya typ mushroom soy
Vispa i botten till såsen börja tjockna
1 kommentarer
Ingrid Zäther
10 Feb 2018 08:45
Är Rådanäs ölen bra? Lokalt bryggeri eller?
Kommentera