(null)

Köttfärssås

En bra köttfärssås kräver sin koktid. Den behöver koka länge för att helt utvecklas i smaken samt för att få bort den råa tonen på köttfärsen. Köttfärsen blir även en del av såsen istället för att vara köttfärs i tomatsås. 


1 kg nötfärs

2 st gul lök tärnad

1 hel vitlök (solo) tärnad

3st rivna morötter

2 msk vetemjöl

1 L vatten

½ flaska rödvin

2 burkar krossade tomater (MUTTI)

½ tub tomatpuré

0,5 dl kalvfond

färsk timjan

Cayennepeppar

Paprikapulver

Salt/vitpeppar

färsk basilika


Bryn färsen i en stekpanna samtidigt som du fräser lök, vitlök och morot i en stor kastrull. Ta i färsen i kastrullen och ta i tomatpuré och låt den fräsa med ett tag. Strö över vetemjölet och tillsätt vatten, vin, och krossade tomater och rör om. Ta i kalvfond och salt och vitpeppar samt paprikapulver, timjan och cayenne. Låt såsen puttra i minst 2 timmar, gärna längre om du har möjlighet. Späd med vatten emellanåt om det behövs. Mot slutet smakar du upp med salt/vitpeppar samt tar i strimlad färsk basilika. 


Kommentera

Publiceras ej