(null)


Ingredienser


  • Ca: 1 kg lutfisk, gärna skinnfri
  • 2 tsk salt
  • Senapssås
  • 6 dl mjölk, 3%
  • Ca: 1-2 dl lutfiskspad
  • 40 g smör
  • Vitpeppar, efter smak
  • Socker, efter smak
  • Några stänk mald kryddpeppar
  • 4-5 msk stark julsenap grovmalen 
  • Ca: 4-5 msk vetemjöl, till redningen
  • Ca: 1-1½ dl mjölk, till redningen




  1. Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt stå kallt i cirka 24 timmar!
  2. Skölj av och lägg lutfisken i en ugnsfast form. Salta 
  3. . Täck med folie och sätt in den i 200 g värmes ugn i cirka 45-50 minuter.
  4. Senapssås: Häll mjölken och lutfiskspadet i en gryta. Låt det koka upp. Under tiden, vispa ihop mjöl och mjölk till redningen. Häll redningen under vispning ner i i mjölk och lutfiskspadet. Späd med mer vätska (mjölk eller lutfiskspad) om det behövs. Lägg i senapen och smaka av med mer senap, salt, socker och peppar efter egen smak.
  5. Servera nykokt potatis och rivna morötter eller gröna ärtor till. Smaklig spis!

Kommentera

Publiceras ej