(null)

I dessa influensa tider när orken inte räcker till. När maten ska gå fort och man ändå vill äta något gott. Denna mat är fixad på knappt 30 min. Detta recept hittade min älskade fru på nätet. Från sidan https://stockholmteahouse.wordpress.com/about/   Jag var bara tvungen att prova. Spetskål med sin mjuka goda smak. Använder ofta spetskål när jag grillar på sommaren till en härlig fisk eller köttbit. 


Ugnsrostad spetskål med buffelmozzarella och tomatsås. 

. (ca 2 port).

En halv spetskål

1 paket buffelmozzarella

En burk god färdig tomatsås (om det ska gå snabbt)

Färsk basilika

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar – grovmalen


Sätt ugnen på 190 grader.

Dela spetskålen i mindre bitar och fördela ut på en ugnsplåt (klädd med bakplåtspapper) med lite högre kanter.

Ringla olivolja och smula flingsalt över kålen och dra ett par varv med svartpepparkvarnen.

Sätt in spetskålen i den uppvärmda ugnen. Låt den stå inne en kvart och ta ut formen och blanda om. Fortsätt grädda en kvart till.

Se om kålen fått fin färg och blivit lite mjukare, då är den klar. Låte den annars stå inne i ugnen en 10 minuter till. 

Ta ut kålen och lägg upp på tallrikar. Fördela uppskuren buffelmozzarella och tomatsås över. Garnera med färsk basilika. 



Ankbröst 


  • Bryn ankbrösten på båda sidor, först med fettsidan nedåt i smör och rapsolja i en het stekpanna, cirka 3 minuter per sida. Lägg över dem i en ugnssäker form.
  • In i ugnen i 190 gr i 30 min. Eller närtermometern  visar rätt temp.
  • Stick in en digital köttermometer i det ena ankbröstet. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek tills innertemperaturen är 67-68 grader, cirka 45 minuter. Täck med folie och låt vila 15 minuter.

1 kommentarer

Lisa Olsson

14 Feb 2018 17:39

Grattis till din fina blogg, Jonas. Jag tycker det är roligt att läsa den och få tips på olika maträtter.

Svar: Tack Lisa för detta de va trevligt att höra ❤️
Jonas Pedersen

Kommentera

Publiceras ej