(null)

(null)

kgnötkött t ex grytbitar

1 paketbacon

2 ststora gula lökar

1 ststor morot el 2 små

3 dlvatten

3 dlrödvin

2 stlagerblad

1 tsktorkad timjan

1 tsktorkad oregano

2 stpressade vitlökklyftor

2 stbitar apelsinskal rivna med potatisskalare i två remsor

1 stbuljongtärning

3 msktomatpuré, ca

2 hektofärska chaminjoner i stor bitar

1 mskhackad persilja

salt och grovmald svartpeppar

mjöl och vatten till redning


Gör så här:

1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Strimla baconet. Skala och skär morötterna i stora bitar. Hacka löken.

2. Stek bacon i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Stek baconet och lägg över in en gryta. Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan. Låt även grönsakerna fräsa en stund i fettet.

3. Koka ur stekpannan med vatten och häll det i grytan. Häll vinet. Krydda med salt, peppar och örtkryddor, lagerblad, vitlök och apelsinskal. Lägg i buljongtärningen och tomatpuré.

4. Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört, ca 1½ tim eller 45 min med tryckkokare. Skär champinjonerna i stora bitar och låt dem koka med de sista 10 minuterna och red grytan med mjöl + vatten. Strö över hackad persilja.

5. PS: Jag brukar höfta med kryddorna och vätskan. Smaka dig fram tills du får det som du gillar!

Kommentera

Publiceras ej