Wok på ryggbiff
Marinad minst 3 timmar
600 gram ryggbiff
4 klyfta(or) vitlök
1 st röd chili
2 msk ingefära, riven
1 tsk sesamolja
2 msk soja, glutenfri, japansk
1 msk rapsolja
1 st lime, saften
Grönsaker
2 st paprika(or)
150 gram sockerärtor
2 st rödlök(ar)
1 st broccoli
1 msk rapsolja
0,5 tsk sesamolja
1 tsk soja, glutenfri
240 gram glasnudlar, ca 150 gram
Tillagning
1. Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke. Finhacka vitlök och chili. Riv ingefäran. Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, sesamolja, soja och lime.
2. Häll marinaden över köttet och blanda runt. Låt stå en stund så att köttet får smak av kryddorna.
3. Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet. Ta åt sidan.
4. Hetta upp olja och stek köttet snabbt på hög värme. Blanda ned grönsakerna och rör runt. Servera med kokta glasnudlar.
Kommentera